Alla skyltar vare sig det är en affisch eller företagsskylt vill påkalla någon annans uppmärksamhet. Desto bättre din skylt framhäver ditt namn eller påkallar uppmärksamheten från andra, desto bättre har du lyckats. Om din företagsskylt syns ofta om än under några korta sekunder vid en väg så etsar sig ditt namn in i minnet på den som läst den.

Se dig omkring och uppmärksamma konkurrensen Om du ser dig omkring kommer du upptäcka mängden av skyltar som finns överallt. Det gör att du måste se till att just din skylt är unik på ett sånt sätt att den fångar andras uppmärksamhet. Budskapet som du vill ha på företagsskylten ska vara kort och slagkraftigt, lockande och uppseendeväckande. Ibland kanske man bara vill ha en mindre skylt inomhus för att kunderna ska hitta till ditt kontor. Då behöver den inte vara lika uppseendeväckande. Även om din skylt inomhus inte behöver vara lika uppseendeväckande som utomhus så är det viktigt att få fram ditt budskap. Om du tänker efter så kanske du redan har en ide om hur din skylt ska se ut. Den ska naturligtvis vara lättläst och ditt företagsnamn ska synas väl utan att för den delen ta för mycket uppmärksamhet. Den ska dessutom andas klass och stil och inte se billig ut. En företagsskylt inomhus som är i mässing och har fasade kanter ser mycket profisionell ut, men naturligtvis beror det lite på vilken verksamhet du driver.

Väck nyfikenheten För att lyckas med att fånga kunderna uppmärksamhet bör du tänka över storleken på skylten, valet av material, färger och typsnitt. Likaså ordvalet om du tänker dig att det ska stå något slogan på den. Om du vill att det ska framgå någon typ av symbol eller mönster så bör du tänka över placeringen på skylten.

Tillstånd Om du tänker dig använda din företagsskylt som reklamskylt efter någon väg krävs det tillstånd från trafikverket, länsstyrelsen och ibland även den kommun den ska sitta i.Glöm inte att kontrollera vad som gäller för dig.

foretagsskylt

Ett exempel på en skylt som inte direkt väcker uppmärksamhet.

Graverad företagsskylt

Som vi nämnde ovan kanske du vill ha lite mindre skyltar som du använder dig utav inomhus för att kunderna ska hitta till dig och ditt kontor. Då finns det bra gravyrbutiker som kan hjälpa dig och skräddarsy efter dina önskemål. Fastän skylten blir mindre och kanske med mindre text kan det ändå vara bra att tänka över typsnittet och eventuell symbol.

Skylt i ljus De gamla klassiska skyltarna i neon har ersatts av LED skyltar. Led är en förkortning för Light-emitting Diode. Det bästa med LED skyltar är energikostnaden förminskas avsevärt. De har lång och hållbar livslängd. Så med tanke på att den är hållbar och låg energikostnad är det inte konstigt att den ersatt de traditionella neonskyltarna som var enormt energikrävande och hållbarheten var inte så bra.

Har du någon gång besökt asien? Då har det inte kunnat undgå dig att se att det finns ett överflöd av ljusstarka skyltar som blinkar. I det läget skulle det inte vara någon bra ide att sätta upp en ny ljusskylt. Den skulle snabbt drunkna i alla färger och de andra som påkallar uppmärksamheten. Skulle du däremot välja en enkel graverad skylt med ett enkelt budskap rakt upp och ned med ett enkelt typsnitt skulle den göra succe. Den skulle sticka ut bland alla andra och ögonen skulle hitta den direkt. I vissa länder kallas den avskalade enkla stilen för Skandinavisk stil.

Skissa på skylten Om du inte redan har en företagslogga eller namn är det ide att börja med att skissa ned vad du vill ha. Har du redan både logga och namn klart kan det vara en god ide att skissa på hur du tänkt dig. För oftast är det redan så att man har en ide i huvudet hur saker och ting ska vara, så även med en företagsskylt. Det brukar ofta bli bra om man följer sin ide inuitivt. Den ska ju trots allt avspegla dig och ditt företag. Du kan i princip bekosta framtagandet av en skylt hur mycket som helst. Det finns konsulter som hjälper dig att hitta vad du söker, men handen på hjärtat, är det verkligen det du vill ha. Det finns duktiga gravyrbutiker som kan hjälpa till att göra din skylt, så när du skissat klart tar du med den tillsammans med dina önskemål så hjälper de dig att få fram en fin skylt som passar ändamålet för ditt företag utan att det behöver gräva ett djupt hål i din plånbok och ekonomi.

 

Kommentarer