Att flytta är ofta en av de större händelserna i människors liv. Om man som barn vuxit upp de första 5-10 åren på samma ställe och sen flyttar är det ofta en väldigt omvälvande upplevelse. Hur kommer de andra boendet vara? Kommer det vara bättre? Sämre? Behöver jag börja i en ny skola och ny klass?

Men även som vuxen kan en flytt innebära stora omställningar. Förhoppningsvis är de oftast till det bättre. Att flytta för man vill det är självklart att föredra före det motsatta. Till exempel en flytt till en större och bättre lägenhet eller ett hus är en vanlig och positiv anledning. Men att flytta för att räntan har förändrats eller en olycka skett på fastigheten kan vara en mardröm.

Tips vid flytt

Vi på VillaAroma har stor erfarenhet av flytt. Vi tänkte här ge några tips på saker som är bra att tänka på vid en flytt.

  • Börja i god tid! Kanske det vanligast råden i många lägen, men det är sant.
  • Packa allt i lådor, det krävs mer än du tror så köp många!
  • Förflytta ALLT i den gamla bostaden till den nya
  • SIST men inte minst anlita en städfirma som utför flyttstädningen. Ni kommer ha tillräckligt att göra och tänka på ändå! Vi kan tipsa om flyttstädning i Stockholm som gör ett bra jobb till ett bra pris. Tack vare rut-avdrag är det idag en mycket förmånlig tjänst
  • Har ni barn, tänk på dem i första hand! Se till så det går smidigt för dem att byta skola etc. om det behövs.
Kommentarer